Voetreflexologie tijdens je zwangerschap

 

Een zwangerschap, het doorgeven van leven, is een van de meest intense periodes in het leven. Het oer-ervaren van het dragen en baren van nieuw leven betekent een immense omwenteling. Niets is meer hetzelfde als voorheen. Zwangerschap en geboorte is de meest natuurlijke zaak ter wereld.

Je wilt van deze bijzondere tijd zoveel mogelijk genieten.

Zwangerschapsreflexologie helpt je daarbij. Een voetreflexmassage tijdens je zwangerschap, geeft een moment van rust en ontspanning. Ook zou je het kunnen inzetten bij het natuurlijk opwekken van de bevalling, verlichting bij maagzuur, zwangerschapsmisselijkheid, slapeloosheid, obstipatie, oedeem, weeën opwekken, hoge bloeddruk (milde) rugpijn, pijn in het bekken, vermoeidheid, stemmingswisselingen, beginnende zwangerschapsdiabetes, milde/hoge bloeddruk of een (terugkerende) blaasontsteking onder andere.  Voetreflexmassage heeft een zeer heilzame werking tijdens de zwangerschap.

Tijdens je zwangerschap werkt je lichaam hard en vinden er vele veranderingen plaats, ook wanneer je geen klachten hebt is zwangerschapsreflexologie waardevol voor je. Voetreflexmassage is erop gericht om je gezondheid in deze belangrijke periode te optimaliseren, lichamelijk en geestelijk. Het is een hele goede voorbereiding op de bevalling. Ook maak je tijdens de behandelingen intensief contact met je ongeboren baby.

“Bevalling opwekken met voetreflexologie”

Voorkom een inleiding met zwangerschapsreflexologie.

De meeste zwangere moeders die in mijn praktijk komen, hebben als voornaamste doel: het natuurlijk opwekken van de bevalling.

Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer verloskundigen die hun patiënten doorverwijzen naar mijn praktijk voor een voetreflexbehandeling om de weeën te stimuleren.

Ben je rond je uitgerekende bevallingsdatum? Heb je angst voor de bevalling? Was je vorige bevalling een nare ervaring? Is er in je omgeving iets gebeurd waardoor je onbewust spanning vasthoudt? Zijn je vliezen gebroken maar blijven de weeën uit of bij een miskraam waarbij het vruchtje niet wil loslaten.
Door bepaalde reflexpunten op de voet te bewerken en met moxatherapie kan de bevalling spontaan ingezet worden, zo kun je rustig naar de bevalling toeleven en verloopt de bevalling meestal ook vlotter. Een behandeling is een goede aanvulling en meestal in overleg of op advies van de verloskundige of gynaecoloog.

Praktisch:

Zwangerschapsreflexologie en moxatherapie wordt op beide voeten toegepast en kan volledig aangekleed gebeuren (alleeen onderbenen en voeten zijn vrij)

De behandeling duurt ongeveer één uur. Je krijgt tips mee naar huis om de komende dagen zelf toe te passen. Mijn ervaring leert mij dat veel vrouwen binnen twee dagen zullen bevallen, soms is een herhaling van de zwangerschapsreflexologie behandeling nodig.

“Een sneller herstel middels voetreflexologie”

Na de bevalling helpt een behandeling je om weer op krachten te komen en sneller de balans terug te vinden. Enkele weken na je bevalling is het heerlijk om samen met je kindje te komen voor een voetreflexmassage. Terwijl jij gemasseerd wordt reageert je baby ook op de behandeling. Dit ondersteund jullie beide om een nieuwe balans te vinden.

Regelmatig een voetreflex- of zwangerschapsmassage houdt je lichaam in balans en kan klachten in de zwangerschap voorkomen (om de 2 a 3 weken een massage is een weldaad voor je lichaam).