Voetreflexmassage tijdens je zwangerschap

 

Een voetreflexmassage tijdens je zwangerschap, geeft een moment van rust en ontspanning. Ook zou je het kunnen inzetten bij het natuurlijk opwekken van de bevalling, verlichting bij maagzuur, zwangerschapsmisselijkheid, slapeloosheid, obstipatie, oedeem, weeën opwekken, hoge bloeddruk (milde) rugpijn, pijn in het bekken, vermoeidheid, stemmingswisselingen, beginnende zwangerschapsdiabetes en een (terugkerende) blaasontsteking oa.

Tijdens de zwangerschap werkt je lichaam hard en vinden er vele veranderingen plaats.  Zwangerschapsreflexologie is erop gericht om je gezondheid in deze belangrijke periode te optimaliseren en eventuele lichamelijke en geestelijke klachten te verlichten. Voetreflexmassage wanneer je zwanger bent is een goede voorbereiding op je bevalling. Na de bevalling helpt een behandeling je om weer op krachten te komen en sneller de balans terug te vinden.

Regelmatig een voetreflex- of zwangerschapsmassage houdt je lichaam in balans en kan klachten in de zwangerschap voorkomen (om de 2 a 3 weken een massage is een weldaad voor je lichaam).