Voetreflex massage en om tijdens je zwangerschap zoveel mogelijk te genieten. 

 

Een zwangerschap, het doorgeven van leven, is een van de meest intense periodes in je leven. Het oer-ervaren van het dragen en baren van nieuw leven betekent een immense omwenteling. Niets is meer hetzelfde als voorheen. Zwangerschap en geboorte is de meest natuurlijke zaak ter wereld. En natuurlijk wil je van deze bijzondere tijd zoveel mogelijk genieten.

Zwangerschapsreflexologie helpt je daarbij. Een voetreflexmassage tijdens je zwangerschap, geeft een moment van rust en ontspanning. Ook zou je het kunnen inzetten bij het natuurlijk opwekken van de bevalling, verlichting bij maagzuur, zwangerschapsmisselijkheid, slapeloosheid, obstipatie, oedeem, weeën opwekken, hoge bloeddruk, (milde) rugpijn, pijn in het bekken, vermoeidheid, stemmingswisselingen, beginnende zwangerschapsdiabetes of een (terugkerende) blaasontsteking. Voetreflexmassage heeft een zeer heilzame werking tijdens de zwangerschap.

Tijdens je zwangerschap werkt je lichaam hard en vinden er vele veranderingen plaats, ook wanneer je geen klachten hebt is zwangerschapsreflexologie waardevol voor je. Voetreflexmassage is erop gericht om je gezondheid in deze belangrijke periode te optimaliseren, lichamelijk en geestelijk. Je maakt tijdens de behandelingen intensief contact met je ongeboren baby en het is een goede voorbereiding op de bevalling.

“Stuitligging en moxa”

Ligt de baby in een stuit, via reflexzone behandelingen kun je de baby laten draaien mits er geen fysiek bezwaar is. Door de behandeling ontspant de buik van de moeder waardoor draaien makkelijker wordt. Het beste is om voor de 36e week te beginnen met de behandeling.

“Een sneller herstel middels voetreflexologie”

Na de bevalling helpt een behandeling je om weer op krachten te komen en sneller de balans terug te vinden. Enkele weken na je bevalling is het heerlijk om samen met je kindje te komen voor een voetreflexmassage. Terwijl jij gemasseerd wordt reageert je baby ook op de behandeling. Dit ondersteunt jullie beiden om een nieuwe balans te vinden.

Regelmatig een voetreflex- of zwangerschapsmassage houdt je lichaam in balans en kan klachten in de zwangerschap voorkomen (om de 2 a 3 weken een massage is een weldaad voor je lichaam).

Verhalen uit mijn praktijk

“Doordat ik veel hinder ondervind van extreem vocht vasthouden en wat pijntjes in mijn bekken zou ik daarin graag beter in mijn vel willen zitten deze laatste loodjes. Het voelt bijzonder dat er een baby’tje in mijn buik beweegt en tegelijktijdig laat ik soms ook een paar tranen vanwege de veranderingen aan mijn lijf.”

“Ik ben nu 18 weken zwanger van een gezond kindje maar ik voel mij alles behalve blij en kan niet genieten van het steeds dikker worden. Ik voel mij daar enorm alleen en onzeker door.“

Door een hele nare ervaring kan ik niet genieten van mijn zwangerschap en ervaar tevens veel stress op mijn werk en thuis. Ik zou dat zo graag anders willen maar weet niet goed hoe.”

.