Natuurlijk zwanger met voetreflexologie

 

Voetreflexologie als medicijn voor kinderwens ouders en natuurlijk zwanger worden

 

Eén op de zeven stellen heeft te maken met onvruchtbaarheidsproblemem. Voor vrouwen is er een lange lijst van mogelijke blokkades, waaronder hormonale onevenwichtigheden, polycysteuse eierstokken, endometriose, vleesbomen, onregelmatige menstruatie cycli en natuurlijk stress. Problemen bij mannen omvatten een laag aantal sperma cellen, abnormale sperma productie, buisblokkades, hormonale problemen die leiden tot een lager testosteron gehalte en chronische stress is een grote factor. Voetreflex doorbreekt de vicieuze cirkel van stress die ontstaat bij het “niet zwanger raken”. Het zelfgenezend vermogen van ons voortplantingsgebied wordt in werking gezet.

Fertiliteit reflexologie is een fijne ondersteuning voor iedereen met een kinderwens. Fertiliteit betekent vruchtbaarheid. Zwanger raken is niet altijd zo vanzelfsprekend. Er gaat vaak een lange moeilijke periode aan vooraf. Een periode van elke keer weer afwachten, onzekerheid, diverse onderzoeken en behandelingen. Vaak is het een stressvolle en emotionele periode. Vooral deze stress kan voor een negatief effect op je lichaam zorgen.

Een belangrijk voordeel van de reflexologie is de balancering van het endocriene systeem, dat is de set klieren die de hormonen van het lichaam produceren. Hormonen spelen een sleutelrol in de vruchtbaarheid en zwangerschap en kunnen door stress worden beïnvloed. Reflexologie is een van de beste natuurlijke manieren om de interne systemen van het lichaam op een niet-invasieve maar toch effectieve manier te openen. Een aantal punten op de voet worden geassocieerd met de eicelproductie van een vrouw. Door het behandelen van deze gebieden kunnen onevenwichtigheden die een zwangerschap kunnen belemmeren gecorrigeerd worden.

Wat doet fertiliteit reflexologie?

 

Fertiliteit reflexologie optimaliseert voor zowel de man als de vrouw de omstandigheden zodat de kans op een zwangerschap vergroot kan worden. Je probeert het lichaam in balans te brengen zoals de hormoonhuishouding, goede bloed- en energiedoorstroming, maar ook de juiste voeding en een gezonde leefstijl spelen hierin een belangrijke rol. Het is wenselijk om al in een vroeg stadium te beginnen met de behandelingen, want hoe beter de basis, hoe groter de kans van slagen kan zijn.

Een fertiliteit behandeling is gericht op:

  • Reguleren van de menstruatiecyclus en/of het verminderen van menstruatieklachten
  • Stimuleren van de eisprong
  • Stimuleren van de kwaliteit en de productie van de eicel
  • Verbeteren van de doorbloeding in het bekkengebied
  • Afvoeren van afvalstoffen
  • Verminderen van stress want dit heeft een grote invloed op de hormoonhuishouding
  • Aandacht voor voeding en suppletie
  • Bevorderen van de hoeveelheid, kwaliteit en de beweeglijkheid van de zaadcellen

Wanneer jullie denken aan of al bezig zijn met KI, IUI, IVF of ICSI, dan kan fertiliteit reflexologie helpen om de kans van slagen te verhogen. De behandelingen volgen de verschillende fasen van het traject waarin het koppel zich bevindt. Het moment van de punctie tot de terugplaatsing is zeer cruciaal en is het juist dan belangrijk om te behandelen, ook vlak voor de terugplaatsing van het embryo. Gedurende een paar dagen na de terugplaatsing behandel je nog door, dit om de stress te verminderen en voor de bloeddoorstroming in de baarmoeder. De kracht ligt hier op de totale ontspanning.

Ook kan reflexologie je helpen om het “kinderloos blijven” te accepteren.

Wil je meer informatie of een afspraak maken, neem gerust vrijblijvend contact met mij op.

Verhalen uit mijn praktijk

Mijn partner en ik starten na de zomervakantie met een IUI/ICSI traject. Ik wil mijn lichaam graag zo goed mogelijk voorbereiden voor en tijdens dit traject.”

“Mijn man en ik proberen inmiddels al meer dan twee jaar om zwanger te worden, omdat ik bij mijn huisarts tegen de muur loop zou ik graag een afspraak willen maken om te kijken wat wel mogelijk is gezien de goede verhalen die ik over je hoorde.“

Ik loop al enige tijd bij een kliniek buiten de stad voor IUI behandelingen en zit nu in de laatste twee pogingen voor ik aan IVF begin. Ik zou graag lichamelijke als emotionele ondersteuning willen.”