Behandelingen

 

Reflexologie weerspiegelt het gehele lichaam op de voeten. De filosofie erachter is dat bepaalde organen en lichaamsdelen/systemen in verbinding staan met specifieke zones op de voet (de zogenoemde reflexzones). Voetreflexologie valt onder de complementaire (= ondersteunende) geneeskunst en bewijst in de praktijk al eeuwenlang haar effectiviteit. Voetreflexologie neemt de gehele mens als uitgangspunt, zowel fysiek, mentaal, als emotioneel.

Door allerlei oorzaken, zoals bijvoorbeeld langdurig hoge werkdruk, verkeerde (werk)houding en of voeding, mentale belasting, trauma’s e.d., ontstaan blokkades. Bij te veel blokkades is het lichaam niet meer in staat zichzelf te herstellen, waardoor een orgaan of lichaamssysteem niet meer goed functioneert en klachten geeft. Massage op de reflexzones en drukpunten van de voet stimuleert het zelfherstellend vermogen van het lichaam.

Meer informatie over de behandelingen die ik geef:

Tijdens de behandeling zullen niet alleen fysieke, maar ook psychische en emotionele aspecten in het genezingsproces betrokken worden. Hierdoor wordt evenwicht in het hele systeem bewerkstelligd en kan de harmonie tussen lichaam en geest worden hersteld. Een behandeling stimuleert het lichaam om sneller en beter afvalstoffen (detox ontgiften) af te voeren waardoor je je beter en energieker kunt gaan voelen.