Hoe kun je zorgen voor voldoende weerbaarheid waardoor je overeind blijft staan tijdens het corona virus?

De sleutel van een gezond lichaam en een heldere mindset ligt in jou

 

Hoe kun je zorgen dat je weerstand op peil blijft?

  • Gezonde gevarieerde voeding (liefst biologisch), eet voldoende groenten, fruit en vezels
  • Voldoende (water) drinken, minimaal 1.5 liter per dag
  • Beweging, liefst in de buitenlucht
  • Voldoende ontspanning, neem iedere dag een momentje voor jezelf
  • Goede hygiëne, was vooral goed je handen
  • Voldoende slaap, gemiddeld 8 uur, want slaap activeert het immuunsysteem.

Food

Wat goed is voor jou, is ook goed voor moeder aarde. Daag jezelf tijdens deze dagen uit om meer plantaardig, van het seizoen & lokaal te eten. Besteedt ook meer aandacht aan minder weggooien en bewust inkopen.

De beste keuzes voor lokale groentesoorten;

Aardappel, aardpeer, bleekselderij, boerenkool, Chinesekool, knoflook, knolselderij, koolraap, pastinaak, pompoen, prei, rammenas, rode biet, rodekool, savooiekool, schorseneren,spitskool, spruiten, ui,veldsla, winterpostelein, winterpeen, witlof, witte kool.

De beste keuzes voor niet lokale groentesoorten;

Andijvie (Spanje), aubergine(Spanje), bloemkool (Frankrijk),bosui (Frankrijk/Italië), broccoli(Frankrijk), cherrytomaat(Marokko/Spanje), courgette (Spanje), ijsbergsla (Spanje),komkommer (Spanje), koolrabi(Italië), kropsla (Spanje), mais(VS), paprika (Israël/ Spanje),peultjes (Marokko), ronde tomaat (Marokko/Spanje),rucola (Italië), snijboon (Marokko),sperzieboon (Marokko), spinazie (Spanje), venkelknol(Italië), wortelen (Spanje), zoeteaardappel (VS).

De beste keuzes voor locale fruitsoorten;

Appel, peer, stoofpeer en gedroogd, bevroren en ingeblikt fruit uit Nederland.

De beste keuzes voor niet lokale fruitsoorten;

Avocado (Spanje), banaan (Colombia/Costa Rica/ Ecuador),citroen (Spanje), druif (Argentinië/Peru), granaatappel (Iran,VS), grapefruit (VS), limoen (Brazilië), mandarijn (Marokko),meloen (Brazilië/ Costa Rica),sinaasappel (Uruguay/ Zuid-Afrika)

Doe in deze “corona”periode een paar druppeltjes tea tree olie in je natuurlijke handzeep.

Tea tree olie staat al eeuwen bekend als wonderolie vanwege de brede inzetbaarheid bij allerlei huis-, tuin- en keukenkwaaltjes. Deze natuurlijke eerste hulp olie zou bij iedereen in het medicijnkastje moeten staan! Tea tree is een van nature microbenbestrijdende (bacteriën, virussen, schimmels) olie. De werking is door veel wetenschappelijk onderzoek bevestigd. De krachtige werking wordt gecombineerd met een grote mate van huidvriendelijkheid.

Mind 

Gun jezelf meer liefde en rust.

 Goals

Plan in deze periode voor jezelf en je kinderen minimaal een keer per 2 a 3 weken een voetreflexbehandeling in om je immuunsysteem te verhogen. Voetreflexologie is een effectieve manier om je weerstand een boost te geven.