Detox

 

Balance Company detox kuur

Het Detox pakket van Balance Company bestaat uit drie verschillende voetreflexzone behandelingen die het lichaam helpen en ondersteunen bij het ontgiften en sneller afvoeren van afvalstoffen waardoor je je beter en energieker zult gaan voelen. Wil je hiervoor een afspraak maken klik dan hier.

Waarom detoxen?

Na alle heerlijke hartverwarmende overvloedige maaltijden en lekkernijen kan het zijn dat je je na de feestdagen slap en futloos voelt. Tijd om je lichaam van alle overtollige afvalstoffen te ontdoen en je hormonen te herstellen middels een kuur. Breng je spijsvertering op orde, houd je darmen en lever gezond. Eet maximaal drie maaltijden per dag en stop even een periode met tussendoortjes. Stabiliseer je oestrogenen, krik je schildklier en bijnieren op middels de verschillende voetreflex behandelingen en blijf lekker zoveel mogelijk bewegen.

Het ontgiften, ook wel detox genoemd, van je lichaam wordt steeds belangrijker als je graag fit en gezond wilt zijn. Bij het herstel wordt  ontgiften  geadviseerd om het genezingsproces te stimuleren. Voetreflex zal het lichaam goed ondersteunen in het ontgiften en zoveel mogelijk ontdoen van schadelijke stoffen.

Ook als je je niet goed voelt zonder duidelijk aanwijsbare reden, vaak moe bent, huidproblemen hebt of een slechte spijsvertering, hoofdpijn, vermoeidheid, slapeloosheid, huiduitslag en onverklaarbare pijntjes dan is het een hele fijne kuur.

Bij veel klachten zie je duidelijk verbetering zodra afvalstoffen het lichaam hebben verlaten. Als afvalstoffen in je lichaam achterblijven kunnen ze aandoeningen veroorzaken zoals reuma, jicht, cellulitis, gewrichtsklachten, nierstenen, huidklachten, depressieve gevoelens, migraine en osteoporose, opgezet pijnlijk bindweefsel, oververmoeidheid, verhoogde bloeddruk en slechte weerstand. Bij opgehoopte afvalstoffen spreken we van ‘verzuring van het lichaam’. Die ontstaat niet alleen door de voeding, maar ook door cosmetica, schoonmaakmiddelen, roken, drugs, medicijnen en milieuvervuiling. Voorkom schade aan je lijf als de hoeveelheid schadelijke stoffen te groot is of te lang blijft. Goed reinigen maakt de kans daarop zo klein mogelijk en je voelt je stukken vitaler!

Veel mensen doen op eigen houtje een detox- of vastenkuur of volgen die elders. Je lichaam heeft hierbij altijd ondersteuning nodig om de afvalstoffen goed af te voeren. Voetreflex stimuleert het lichaam om sneller en beter de afvalstoffen af te voeren waardoor u zich beter en energieker zult gaan voelen. Als aanvulling op de behandelingen kan ik voldoende bewegen en bewust gezond eten aanbevelen.

 

De belangrijkste doelen van deze detox zijn bewustwording van het lichaam en het reinigen van het lichaam

 

Onbewust krijgen we veel schadelijke stoffen binnen. Het is mooi om ongeveer een week voor aanvang al af te gaan bouwen met suiker, vlees, tarwe, alcohol, cafeïne, zout en lightproducten en dit gedurende de behandelingen vol te houden.

Extra tips:

  • Voordat je onder de douche vandaan stapt, kun je je bloedcirculatie een goede boost geven, door koud af te douchen (begin bij je voeten en ga met de straal langzaam omhoog).
  • Drink veel water en kruidenthee (groene thee met mate). Water heeft een zeer belangrijke rol bij het afvoeren van afvalstoffen.
  • Drink vooral tussen de maaltijden door en niet tijdens of direct na de maaltijden.

Probeer onderstaande producten even tijdens de kuur te minderen:

  • alle glutenbevattende graansoorten: tarwe, spelt, rogge, gerst
  • suiker: alle suikers
  • zoetstoffen: producten met ‘zonder suiker’ erop en vaak ook met ‘0%’ vet (zoals Optimel) bevatten zoetstoffen
  • zout (of heel beperkt)
  • alle voorverpakte, bewerkte producten, dus met kunstmatige toevoegingen: kleurstoffen, smaakstoffen, conserveermiddelen, emulgatoren, smaakversterkers
  • koemelkproducten
  • cafeïne
  • theeïne met mate
  • vlees
  • tofu, tahoe
  • alcohol
  • witte rijst, aardappelen zonder schil,
  • pasta
  • sappen en gezoete dranken

 

“De Balance Company detox kuur is een kado voor het hele gezin”